Rețete pentru Mic Dejun
- Smoothie cu banană și ovăz: Ai nevoie doar de banane, lapte de migdale și fulgi de ovăz. Pune-le într-un blender și mixează până devin cremoase. Servește în pahare și decorează cu fructe sau nuci după preferințe.
- Clătite cu 3 ingrediente: Amestecă ouă, banane zdrobite și praf de copt într-un bol. Coace clătitele într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Servește cu sirop de arțar, fructe sau unt de arahide.
- Brioșe cu banană, ciocolată și afine: Amestecă banane zdrobite, ouă și pudră de cacao într-un bol. Adaugă afine proaspete sau congelate și amestecă ușor. Toarnă compoziția în forme de brioșe tapetate cu hârtie și coace timp de 15 minute.
- Fursecuri pentru mic dejun: Amestecă fulgi de ovăz, banane zdrobite și stafide într-un bol. Formează fursecuri și așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace timp de 15 minute sau până se rumenesc ușor.
- Smoothie cu ciocolată și avocado: Ai nevoie doar de avocado copt, lapte de migdale și pudră de cacao. Pune-le într-un blender și mixează până devin cremoase. Servește în pahare și decorează cu frișcă sau ciocolată rasă dacă dorești.
- Omletă cu brânză și spanac: Bate ouăle cu puțin lapte și sare. Coace omleta într-o tigaie unsă cu unt sau ulei. Presară brânză rasă și spanac proaspăt peste jumătate din omletă și pliaz-o. Servește fierbinte sau rece.
- Pâine cu banană și ciocolată: Amestecă banane zdrobite, faină și bucăți de ciocolată într-un bol. Toarnă aluatul într-o tavă de pâine unsă și coace timp de 50 de minute sau până trece testul scobitorii.
Rețete pentru Prânz
- Plăcintă cu fasole și dovleac: Ai nevoie doar de aluat de foietaj, fasole roșie în sos picant și dovleac copt. Taie aluatul în pătrate și așază-le în forme de plăcintă. Umple-le cu fasole și dovleac și coace timp de 20 de minute sau până se rumenesc.
- Ciuperci umplute cu pesto și parmezan: Scoate codițele ciupercilor și umple-le cu pesto. Presară parmezan ras peste ele și coace timp de 15 minute sau până se topește brânza.
- Pastă de avocado cu usturoi și mentă uscată: Adaugă doi căței de usturoi storși sau pisați la un avocado copt pisat cu furculita, amestecă bine după care adaugă jumătate de plic de ceai de mentă uscată cu putină sare, piper și zeamă de lămâie. Servește pe o felie de pâine.
- Gratin cu broccoli și pesmet: Taie broccoli în buchețele și fierbe-le în apă sărată. Scurge-le și pune-le într-un vas termorezistent. Presară pesmet peste broccoli și stropiți cu unt topit. Coace până se rumenește pesmetul.
- Chifteluțe de macrou: Amestecă macrou la conservă scurs, ou și pesmet într-un bol. Formează chifteluțe și prăjește-le într-o tigaie cu puțin ulei. Servește cu sos tartar sau maioneză după preferințe.
- Salată de ton cu avocado și castraveți: Taie avocado și castraveți în cuburi mici și amestecă-le într-un bol. Adaugă ton la conservă scurs și amestecă bine. Servește ca atare sau pe o frunză de salată.
- Salată de pui cu avocado și mango: Taie pieptul de pui fiert sau la grătar în bucăți mici și amestecă-l cu avocado și mango tăiate în cuburi mici. Servește ca atare sau pe o felie de pâine.
Rețete pentru Cină
- Somon glazurat cu chili: Ai nevoie doar de somon, sos de soia și sos chili dulce. Amestecă sosurile și toarnă-le peste somon. Coace timp de 15 minute și servește cu orez sau legume.
- Broccoli cu usturoi și brânză: Taie broccoli în buchețele și fierbe-le în apă sărată. Scurge-le și pune-le într-un vas termorezistent. Adaugă doi căței de usturoi storși sau pisați și brânză rasă peste broccoli. Coace până se topește brânza și se rumenește ușor.
- Pui teriyaki: Taie pieptul de pui în bucăți mici și prăjește-le într-o tigaie cu puțin ulei. Adaugă sos teriyaki și lasă să fiarbă până se îngroașă sosul. Servește cu orez sau noodles.
- Porumb cu unt și parmezan: Fierbe știuleții de porumb în apă sărată până se înmoaie. Scurge-i și unge-i cu unt topit. Presară parmezan ras peste porumb și servește cald sau rece.
- Macaroane cu brânză: Fierbe macaroanele în apă sărată până se fac aldente. Scurge-le și pune-le înapoi în oală. Adaugă lapte evaporat și brânză cheddar rasă și amestecă bine până se topește brânza. Servește fierbinte sau rece.
- Morcovi glazurați cu miere: Taie morcovii în bastonașe și așază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește-i cu miere și sare după gust. Coace timp de 25 de minute sau până se rumenesc ușor.
- Pâine norișoară: Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile spumă cu un praf de sare. Adaugă gălbenușurile și amestecă ușor. Așază compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sub formă de cercuri egale. Coace timp de 25 de minute sau până devin aurii. Servește ca atare sau umplute după preferințe.
Deserturi:
- Biscuiți cu unt de arahide: Tot ce aveți nevoie sunt unt de arahide, zahăr și un ou. Se amestecă, se formează bile și se coace timp de 10 minute.
- Prăjituri pentru cană cu alune de ciocolată: combinați doar ciocolată tartinată cu alune, făină și un ou într-o cană și introduceți la cuptorul cu microunde timp de 90 de secunde. Savurați cu frișcă sau înghețată, dacă doriți.
- Mere crocante: Tăiați câteva mere în bucățele lungi și amestecați-le cu scorțișoară și zahăr. Împărțiți-le în tigaie și puteți să acoperiți și cu granola. Coaceți 15 minute și serviți cu iaurt de vanilie sau înghețată.
- Biscuiți și mousse cu smântână: Bateți niște smântână groasă până se formează vârfuri tari. Încorporați niște biscuiți cu ciocolată zdrobiți și turnați în pahare. Se da la frigider pana se fixeaza si se orneaza cu mai mulți biscuiți.
- Ciocolată și unt de arahide: Topiți câțiva fulgi de ciocolată și laptele condensat îndulcit într-o cratiță la foc mic. Amestecați puțin unt de arahide și întindeți amestecul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Se da la frigider pana se întărește si se taie in pătrate.
- Biscuiți și plăcintă cu înghețată: zdrobește niște biscuiți cu ciocolată și presează-le într-un vas de plăcintă. Întindeți niște înghețată de vanilie înmuiată peste crustă și congelați până se întărește. Stropiți cu sirop de ciocolată înainte de servire.
- Tort cu căpșuni: Puneți biscuiții preferați într-o tavă de copt, peste ei, puneți frișcă și căpșuni feliate. Repetați până se epuizează toate ingredientele. Se da la frigider peste noapte si se taie in felii a doua zi.