Apa este un element esential pentru viata si sanatatea noastra, dar este si un subiect de controversa si mister pentru multi cercetatori si oameni interesati de natura ei. Exista numeroase studii care sustin ca apa are memorie si ca poate fi influentata de gandurile, cuvintele si emotiile noastre, precum si de alte forme de energie din mediul inconjurator.

Unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori care a studiat apa si efectele ei asupra vietii este dr. Masaru Emoto, un om de stiinta japonez care a publicat mai multe carti si documentare despre experimentele sale cu apa. El a folosit o tehnica speciala de fotografiere a cristalelor de apa inghetata, dupa ce le-a expus la diferite surse de energie, cum ar fi muzica, cuvinte scrise sau rostite, rugaciuni sau meditatii. Rezultatele sale au fost uimitoare: apa care a fost tratata cu energie pozitiva a format cristale frumoase si armonioase, in timp ce apa care a fost tratata cu energie negativa a format cristale dezordonate si urate.

Dr. Emoto a concluzionat ca apa are memorie si ca poate inregistra informatii din mediul inconjurator, precum si din constiinta umana. El a afirmat ca apa este un mesager al lui Dumnezeu si ca ne poate transmite mesaje despre noi insine si despre lumea in care traim. El a incurajat oamenii sa trateze apa cu respect si recunostinta, sa ii vorbeasca frumos si sa ii transmita iubire.

Exista si alte studii care demonstreaza ca apa are memorie si ca este influentata de energia inconjuratoare, cum ar fi cele realizate de Institutul HeartMath din SUA sau de Institutul Noetic Sciences din California. Aceste studii au aratat ca emotiile umane pot afecta structura moleculara a apei, precum si calitatea ei biologica. De exemplu, s-a observat ca apa care provine din surse naturale curate are o structura mai ordonata decat cea care provine din surse poluate sau tratate chimic.

Apa este un lichid extraordinar, care ne ofera multe beneficii pentru sanatatea noastra fizica, mentala si spirituala. Ea este o sursa de viata, dar si un mijloc de comunicare cu noi insine si cu universul. Prin urmare, este important sa avem grija de ea si sa ii acordam atentia cuvenita.

Articolul precedentMuzica – cat ne influenteaza viata?
Articolul următorCe sunt amintirile și cum le privim în prezent?

Lasă un răspuns