Google a anunțat o serie de actualizări pentru Android Auto și Android Automotive OS, printre care și integrarea aplicațiilor de întâlniri online Zoom, Microsoft Teams și Cisco Webex. Aceste aplicații vor permite șoferilor să participe la întâlniri audio prin intermediul ecranului de infotainment al mașinii, cu o interfață simplificată și sigură. Google a precizat că întâlnirile vor fi doar audio, fără video, pentru a nu distrage atenția șoferilor.

O altă noutate este disponibilitatea Waze în Google Play Store pentru toate mașinile cu Google integrat. Astfel, aplicația de navigație va putea fi folosită nu doar pe Android Auto, ci și pe alte modele de mașini, cum ar fi Volvo sau Polestar. De asemenea, Google le oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a accesa datele mașinii, cum ar fi nivelul de combustibil sau viteza, pentru a optimiza aplicațiile de navigație.

Google a adăugat și noi categorii pentru aplicațiile video și de jocuri, care pot fi utilizate atunci când mașina este oprită sau de către pasageri. De exemplu, YouTube este acum disponibil pentru toți producătorii de automobile care au Google integrat. Google intenționează să adauge și suport pentru mai multe ecrane în Android Automotive OS 14, pentru a crea „experiențe de divertisment partajate\” între șoferi și pasageri.

Google estimează că Android Auto va fi prezent în aproape 200 de milioane de mașini până la sfârșitul anului 2023. De asemenea, numărul mașinilor cu Android Automotive OS cu Google integrat ar urma să crească semnificativ până la sfârșitul anului, datorită adoptării de către producători auto precum Chevrolet, Volvo, Polestar, Honda, Renault și alții.

Articolul precedentSalvia: Puterea naturii în beneficiul sănătății tale
Articolul următorBioelectricitatea: O cale către regenerarea organelor

Lasă un răspuns