Cum să vă protejați iPhone-urile și iPad-urile mai vechi de pierderea accesului la servicii vitale

Dacă aveți un iPhone sau un iPad mai vechi, ar trebui să fiți atenți la un anunț recent făcut de Apple. Compania a avertizat că dispozitivele care rulează versiuni mai vechi de iOS sau iPadOS ar putea pierde accesul la servicii precum App Store, iCloud, e-mail și navigare web după 3 aprilie 2023.

Motivul este legat de un certificat digital numit GlobalSign R1, care expiră la acea dată. Acest certificat este folosit pentru a verifica identitatea serverelor Apple și a altor site-uri web și servicii online. Fără el, dispozitivele mai vechi nu vor mai putea comunica în siguranță cu aceste servicii și vor primi erori sau avertismente.

Pentru a evita această problemă, Apple recomandă utilizatorilor să își actualizeze dispozitivele la cea mai recentă versiune de software disponibilă pentru ele. În funcție de modelul dispozitivului, acest lucru poate însemna iOS 14.8, iOS 12.5.5 sau iOS 10.3.4. Dacă dispozitivul nu poate fi actualizat la niciuna dintre aceste versiuni, atunci nu există o soluție și utilizatorii vor trebui să își asume riscul de a pierde accesul la serviciile vitale.

Lista dispozitivelor afectate include următoarele modele:

  • iPhone 5 și modele anterioare
  • iPhone 5c și modele anterioare
  • iPad (generația a 4-a) și modele anterioare
  • iPad mini (generația a 2-a) și modele anterioare
  • iPad Air (generația a 1-a) și modele anterioare
  • iPod touch (generația a 6-a) și modele anterioare

Pentru a verifica ce versiune de software rulează dispozitivul dumneavoastră, puteți accesa Setări > General > Informații > Versiune software. Pentru a verifica dacă există o actualizare disponibilă, puteți accesa Setări > General > Actualizare software.

Apple nu este singura companie care se confruntă cu această problemă. Alte site-uri web și servicii online ar putea fi afectate de expirarea certificatului GlobalSign R1 și ar putea necesita actualizarea browserelor sau a aplicațiilor pentru a continua să funcționeze corect.

De aceea, este important să vă mențineți dispozitivele la zi cu cele mai noi versiuni de software și să verificați periodic dacă există actualizări disponibile. Astfel, vă veți asigura că beneficiați de cea mai bună experiență posibilă și că vă protejați datele și securitatea online.

Articolul precedentApple se pregătește să lanseze căștile de realitate mixtă în iunie 2023
Articolul următorUn resort uriaș în formă de lună va fi construit în Dubai

Lasă un răspuns