AI (Inteligenta Artificială) este domeniul larg al creării de mașini care pot efectua sarcini care necesită în mod tipic inteligență umană, cum ar fi raționamentul, percepția, învățarea și rezolvarea problemelor. Învățarea automată, pe de altă parte, este o subcategorie a AI care implică antrenarea algoritmilor să învețe din date și să facă predicții sau decizii pe baza acelor date.

Cu alte cuvinte, AI se referă la obiectivul de a crea mașini inteligente, în timp ce învățarea automată este o tehnică folosită pentru a atinge acest obiectiv. Învățarea automată implică crearea de algoritmi care pot învăța din date și apoi utilizarea acestor algoritmi pentru a face predicții sau decizii fără a fi programat explicit. Alte tehnici folosite în AI includ sistemele bazate pe reguli, sistemele expert și rețelele neuronale.

În timp ce învățarea automată este o tehnică populară folosită în AI, nu este singura. AI implică și crearea de sisteme expert, care utilizează un set de reguli pentru a lua decizii, și rețele neuronale, care sunt modelate după structura creierului uman și sunt utilizate pentru sarcini precum recunoașterea imaginilor și a vorbirii.

În rezumat, învățarea automată este o subcategorie a AI care implică antrenarea algoritmilor să învețe din date, în timp ce AI este un domeniu larg care cuprinde diferite tehnici și abordări pentru crearea de mașini inteligente.

Articolul precedentCe este ION?
Articolul următorMinimalismul: cum să trăiești mai simplu

Lasă un răspuns