Cloudfisher este un sistem de colectare a apei din ceață, care poate fi folosit în zonele aride sau cu deficit de apă potabilă. Acest sistem constă dintr-o rețea de panouri textile speciale, care captează picăturile de apă din aer și le conduc spre un rezervor.

Cloudfisher are mai multe avantaje față de alte metode de colectare a apei din ceață, cum ar fi:

  • Eficiență ridicată: Cloudfisher poate colecta până la 65 de litri de apă pe metru pătrat de panou pe zi, în funcție de condițiile climatice.
  • Calitate bună: Apa colectată este pură și potabilă, fără să necesite filtrare sau tratament suplimentar.
  • Durabilitate: Panourile textile sunt rezistente la vânt, soare și coroziune, având o durată de viață estimată la 10 ani.
  • Sustenabilitate: Cloudfisher nu consumă energie electrică sau combustibili fosili, ci doar energia solară și eoliană pentru pomparea apei.
  • Adaptabilitate: Cloudfisher poate fi instalat în diferite locuri și configurații, în funcție de nevoile comunităților locale.

Cloudfisher este un proiect dezvoltat de organizația germană non-profit WasserStiftung (Fundația pentru Apă), care își propune să ofere soluții inovatoare pentru accesul la apă în zonele defavorizate. Până acum, Cloudfisher a fost implementat cu succes în Maroc, Tanzania și Eritreea.

Articolul precedentCe este zbârciogul și de ce este o ciupercă specială
Articolul următorStiai ca existau femei pirati cunoscute sub numele de „piratii dragostei”?

Lasă un răspuns