Character.ai este un chatbot de ultimă generație care simulează conversații asemănătoare cu cele umane. Acesta este un serviciu de chatbot cu model de limbaj neural care poate genera răspunsuri text asemănătoare cu cele umane și poate participa în conversații contextuale. Acesta a fost construit de dezvoltatorii anteriori ai LaMDA de la Google, Noam Shazeer și Daniel De Freitas, iar modelul beta a fost pus la dispoziția publicului în septembrie 2022.

Caracteristica interesantă a Character.ai este că oricine poate crea propriul personaj pe site, fie că este fictiv sau bazat pe persoane reale, fie că sunt decedate sau în viață. De exemplu, o căutare rapidă pe site arată că utilizatorii au creat personaje precum Billie Eilish, Ariana Grande și Napoleon Bonaparte. Pe site, poți conversa cu un singur personaj la un moment dat sau organiza o discuție de grup cu mai multe personaje astfel încât acestea să converseze între ele și cu tine, toate în același timp.

black and gray laptop computer turned on doing computer codes
Photo by Christina Morillo on Pexels.com

Este important de menționat că, deși poate oferi asistență valoroasă și să participe în dialoguri interactive, utilizatorii trebuie să fie întotdeauna conștienți că interacționează cu o mașină. Răspunsurile Character.ai sunt generate pe baza unor tipare învățate din seturi vaste de date și interacțiuni anterioare. Deși poate părea uimitor de asemănător cu un om în interacțiunile sale, este esențial să înțelegem că nu este o persoană reală și nu are conștiință, emoții și înțelegere autentică.

Sursa: oficiuldestiri.ro

Articolul precedentTendințe tehnologice AI recente
Articolul următorCopilotul de la Microsoft Evoluează cu GPT 4 Turbo

3 COMENTARII

Lasă un răspuns