Ciupercile medicinale sunt ciuperci care au proprietati terapeutice si care pot fi folosite pentru a preveni sau trata diverse afectiuni. Ele sunt bogate in nutrienti si substante active, cum ar fi polizaharidele, terpenoidele, vitaminele si mineralele. In acest articol, vom vorbi despre beneficiile pe care le au ciupercile medicinale pentru sanatatea noastra.

Ciupercile medicinale pot fi clasificate in functie de specie, mod de cultivare sau mod de preparare. Unele dintre cele mai cunoscute si utilizate ciuperci medicinale sunt:

Ciuperca Chaga (Inonotus obliquus)

Este o ciuperca care creste pe scoarta mesteacanului si care are proprietati antitumorale, antiinflamatoare, antioxidante, antidiabetice si imunostimulatoare. Ea poate preveni si ameliora cancerul, reduce nivelul de glucoza si de colesterol din sange si stimuleaza productia de leucocite.

Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)

Este o ciuperca folosita de mii de ani in medicina traditionala chineza si japoneza. Ea are proprietati antitumorale, antivirale, antialergice, hepatoprotectoare si adaptogene. Ea poate sprijini organismul in lupta contra cancerului, reduce stresul si anxietatea, protejeaza ficatul si rinichii si imbunatateste calitatea somnului.

Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)

Ciuperca Shiitake (Lentinula edodes)

Este o ciuperca originara din Asia de Est si care este foarte apreciata pentru gustul ei delicios. Ea are proprietati antitumorale, antimicrobiene, hipocolesterolemiante si imunomodulatoare. Ea poate preveni si combate infectiile bacteriene si virale, scade nivelul de colesterol rau din sange si stimuleaza activitatea celulelor imunitare.

Ciuperca Shiitake (Lentinula edodes)

Ciuperca Maitake (Grifola frondosa)

Este o ciuperca originara din Japonia si China si care are forma unei pene de paun. Ea are proprietati antitumorale, hipoglicemiante, hipolipemiante si imunostimulatoare. Ea poate preveni si trata diabetul zaharat, scade nivelul de trigliceride din sange si activeaza sistemul imunitar.

Ciuperca Maitake (Grifola frondosa)

Ciuperca Cordyceps (Cordyceps sinensis)

Este o ciuperca parazita care creste pe larvele unor insecte din Tibet. Ea are proprietati tonice, energizante, afrodisiace, antitumorale si antiinflamatoare. Ea poate imbunatati performanta fizica si mentala, stimula libidoul, preveni si trata cancerul pulmonar si reducerea inflamatia cronica.

Ciuperca Cordyceps (Cordyceps sinensis)

Ciuperca Agaricus (Agaricus bisporus)

Este o ciuperca comestibila foarte raspandita in intreaga lume. Ea are proprietati nutritive, antioxidante, antitumorale si imunostimulatoare. Ea poate preveni carentele alimentare, intari firul de par si calitatea tenului, regla tensiunea arteriala si preveni tulburarile digestive.

Ciuperca Agaricus (Agaricus bisporus)

Ciupercile medicinale pot fi consumate sub forma de alimente sau de suplimente nutritive. Ele pot fi preparate prin fierbere, uscare, macerare sau extractie. In functie de scopul terapeutic urmarit, se pot alege diferite specii sau combinatii de ciuperci medicinale.

Ciupercile medicinale sunt o sursa naturala de sanatate si vitalitate. Ele pot aduce numeroase beneficii pentru organism daca sunt consumate cu moderatie.

Articolul precedentStiai ca existau femei pirati cunoscute sub numele de „piratii dragostei”?
Articolul următorStiai ca Kim Philby a fost un spion sovietic dezvaluit dupa 20 de ani?

Lasă un răspuns