Oamenii de știință de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, au descoperit o enzimă care transformă aerul în electricitate. Enzima numită Huc este capabilă să genereze curent electric folosind atmosfera ca sursă de energie.

Experimentele au arătat că este posibil pentru ei să stocheze Huc purificat pentru perioade lungi de timp la temperaturi de îngheț sau până la 80 de grade Celsius fără ca enzima să-și piardă puterea de a genera electricitate.

Primele aplicații ale enzimei Huc includ mici dispozitive alimentate cu aer, servind drept alternativă la dispozitivele alimentate cu energie solară. Obiectivul imediat este acela de a mări producția de enzime Huc, astfel încât să poată fi utilizate eficient la o scară semnificativă

Ce este enzima Huc?

Enzima Huc este o enzimă consumatoare de hidrogen dintr-o bacterie comună din sol care a fost capabilă să genereze curent electric folosind atmosfera ca sursă de energie.

Aceasta este o enzimă foarte eficientă și insensibilă la oxigen care cuprinde oxidarea hidrogenului atmosferic la hidrogenarea purtătorului de electroni respirator menachinon. Huc este uimitor de eficient și consumă chiar și hidrogen sub nivelul atmosferic – doar 0,00005% din aerul pe care îl respirăm.

Articolul precedentUtilizarea canabisului pentru tratarea tulburării bipolare
Articolul următorOchiul, un instrument de diagnostic pentru boala Alzheimer

Lasă un răspuns