Google a surprins comunitatea tehnologică cu o nouă inovație uluitoare, prezentată în cercetarea lor recentă denumită „APG: Audioplethysmography for Cardiac Monitoring in Hearables”. Această tehnologie experimentală promite să transforme orice căști cu anularea zgomotului (ANC) în dispozitive avansate de monitorizare a ritmului cardiac, fără a necesita senzori suplimentari.

Cum funcționează tehnologia APG

Tehnologia APG este o formă de detecție acustică care utilizează difuzoarele căștilor cu ANC pentru a emite ultrasunete de intensitate scăzută și microfoanele pentru a recepționa ecourile generate. Un model matematic converteste ecourile, influențate de mici modificări ale canalului auditiv în timpul bătăilor inimii, în evaluări ale ritmului cardiac.

Cercetătorii Google au observat că schimbările minore ale volumului canalelor auditive, induse de deformarea vaselor de sânge, sunt reflectate în ecourile ultrasunete, oferind astfel o modalitate precisă de monitorizare a ritmului cardiac.

Avantaje și aplicații practice ale APG

  1. Monitorizare Continuă: APG funcționează eficient chiar și în timp ce utilizatorii ascultă muzică sau se află în mișcare, fiind ideal pentru activități precum alergarea.
  2. Rezistență la Factori Variabili: Tehnologia este rezistentă la variabile precum variația tonului pielii sau dimensiunea canalului auditiv, asigurând o monitorizare precisă în diverse condiții.
  3. Durată de Viață a Bateriei: Google susține că APG are un impact neglijabil asupra duratei de viață a bateriei căștilor ANC.

Studii de teren și performanță reală

Google a efectuat un studiu de teren timp de opt luni, implicând 153 de participanți, pentru a evalua performanța APG în diverse condiții. Rezultatele au arătat o precizie remarcabilă, cu o eroare mediană de 3,21% în raportările privind ritmul cardiac și 2,70% în raportările privind variabilitatea ritmului cardiac.

Viitorul Tehnologiei APG

Echipa de cercetare Google își îndreaptă atenția acum către teste mai riguroase, concentrându-se pe activități precum drumeții, haltere, box și antrenamente HIIT. Scopul este de a îmbunătăți performanța tehnologiei și de a explora mai departe potențialul său în diverse contexte.

Inovația APG deschide noi orizonturi în domeniul dispozitivelor purtabile, oferind o perspectivă fascinantă asupra modului în care tehnologia audio poate depăși limitele convenționale și poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea utilizatorilor.

Articolul precedentRodia: Fructul colorat cu beneficii uimitoare pentru sănătate
Articolul următorȘtiai că senzațiile tactile pot afecta deciziile noastre?

Lasă un răspuns