Conform Huawei Central, Huawei își întărește prezența în lumea tehnologiei prin lansarea standardului Nearlink, promovându-l ca o alternativă mai rapidă și eficientă la Bluetooth și Wi-Fi. Acest standard, anunțat la evenimentul HDC 2023 din august, maximizează tehnologiile wireless existente pentru a oferi o soluție performantă.

Ce Este Nearlink?

Nearlink reprezintă un standard inovator dezvoltat de Huawei, care se bazează pe tehnologiile existente precum Bluetooth și Wi-Fi, dar aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește performanța și eficiența. Printre avantajele majore se numără:

  • Consum Redus de Energie: Huawei afirmă că Nearlink reduce consumul de energie cu 60%, ceea ce înseamnă o durată de viață a bateriei mai lungă pentru dispozitivele compatibile.
  • Viteze Ridicate de Transmisie a Datelor: Acest standard oferă viteze de transmisie a datelor de șase ori mai mari decât Bluetooth-ul tradițional sau Wi-Fi.
  • Suport pentru Mai Multe Dispozitive: Nearlink permite aproximativ zece ori mai multe conexiuni de dispozitive, ceea ce îl face ideal pentru medii cu numeroase gadget-uri conectate.
  • Eliminarea Latenței: Nearlink promite o latență extrem de mică, de doar 1/30 de milisecundă, ceea ce înseamnă o experiență fluidă și fără întreruperi.
  • Lățime de Bandă Mare: Cu o lățime de bandă mare, Nearlink poate gestiona o cantitate semnificativ mai mare de date.

Huawei Conduce un Consorțiu pentru Integrarea Nearlink:

Huawei nu doar implementează Nearlink în cele mai recente dispozitive, ci conduce și un consorțiu format din aproximativ 300 de companii tehnologice chinezești. Acest consorțiu, în care se regăsesc nume importante precum Hisense și Honor, vizează integrarea standardului Nearlink într-o gamă variată de produse, de la electrocasnice și electronice la industria auto și audiovizuală. Cu toate acestea, este important de menționat că nu sunt incluse companii semnificative din SUA, cum ar fi Intel, Qualcomm, AMD sau Nvidia.

Implicații Globale:

Această inițiativă ridica întrebări cu privire la posibilele implicații globale ale acestui protocol wireless dezvoltat în principal de companii chinezești, conduse de Huawei. Este posibil ca această tehnologie să creeze o rețea paralelă, dificilă de penetrat, cu impact asupra modului în care standardul evoluează în timp și asupra accesului utilizatorilor și companiilor. Cu toate acestea, există și alternative, precum tehnologia UWB (ultra-wideband) dezvoltată de Apple pentru dispozitivele sale, inclusiv seria iPhone 15.

În ciuda restricțiilor din SUA, Huawei rămâne un jucător important pe piața tehnologică mondială. Cu lansarea Nearlink, compania chineză își consolidează poziția în industrie și provoacă schimbări semnificative în modul în care utilizăm tehnologia wireless.

Sursa: Huawei Central

Articolul precedentInovația Tabletei EyeControl: Controlul Dispozitivului cu Privirea
Articolul următorAportul de Proteine și Vitamine în Alimentație: Sfaturi și Rețete Sănătoase

Lasă un răspuns