Liechtenstein ar putea permite plățile în bitcoin pentru anumite servicii de stat, potrivit unui raport al cotidianului german Handelsblatt.
Micul principat din Europa Centrală este cunoscut pentru atitudinea sa favorabilă față de criptomonede și a adoptat o legislație care le reglementează în 2019.
Potrivit Handelsblatt, guvernul Liechtensteinului analizează posibilitatea de a accepta bitcoin ca mijloc de plată pentru anumite taxe și impozite.
Ministrul Economiei, Daniel Risch, a declarat că acest lucru ar fi o modalitate de a sprijini dezvoltarea sectorului fintech din țară și de a atrage mai mulți investitori și antreprenori.
Risch a adăugat că Liechtenstein are o infrastructură tehnologică avansată și o cultură a inovației care îi permite să experimenteze cu noi soluții financiare.
În prezent, nu există o dată concretă pentru implementarea plăților în bitcoin, dar Risch a spus că guvernul va face un anunț oficial în curând.
Liechtenstein nu este singura țară care explorează posibilitatea de a folosi criptomonede la nivel de stat.
El Salvador a devenit prima țară din lume care a adoptat bitcoin ca monedă legală în septembrie 2021, iar alte națiuni din America Latină au exprimat interesul pentru acest pas.
De asemenea, Bahamas a lansat o monedă digitală națională numită Sand Dollar în octombrie 2020, iar China testează yuanul digital în mai multe orașe.
Articolul precedentNumerologie: Spiritul casei conform numărului
Articolul următorStiai ca râsul poate avea efecte benefice asupra sănătății?

Lasă un răspuns