Metaversul este un concept care desemnează un spațiu virtual în care utilizatorii pot interacționa cu un mediu generat de calculator și cu alți utilizatori. Este o evoluție a internetului, care oferă o experiență mai imersivă și mai socială. Metaversul include atât experiențe familiare în 2D, cât și proiecții în lumea fizică și experiențe complet imersive în 3D.

Metaversul are potențialul de a schimba modul în care ne conectăm, lucrăm, ne jucăm, învățăm și cumpărăm. De exemplu, ne putem întâlni cu prietenii la un concert virtual, putem participa la o ședință de la distanță ca și cum am fi în aceeași cameră, putem juca șah cu un hologramă, putem explora alte planete sau putem intra într-un spațiu care reflectă brandul nostru preferat.

Pentru a accesa metaversul, avem nevoie de diferite dispozitive, cum ar fi telefonul, calculatorul sau dispozitivele de realitate virtuală. Metaversul nu este doar pentru gameri sau dezvoltatori, ci pentru toată lumea. Speranța este că în următorul deceniu va ajunge la un miliard de oameni.

Nicio companie nu poate construi metaversul singură, dar există unele care contribuie la realizarea acestei viziuni. Una dintre ele este Meta (fostul Facebook), care și-a schimbat numele și identitatea pentru a reflecta angajamentul său față de metavers. Meta are deja produse și platforme care fac parte din metavers, cum ar fi Meta Quest 2, Ray-Ban Stories sau Meta Horizon.

Metaversul este o nouă frontieră în tehnologie și interconectivitate, care ne va oferi noi oportunități și provocări. Este important să fim conștienți de impactul pe care îl va avea asupra societății și să ne implicăm în crearea unui metavers deschis, sigur și responsabil.

Sursa: forbes.com

Articolul precedentUsturoiul: Antibiotic natural pentru sănătatea ta
Articolul următorGhimbirul: Antibiotic natural pentru sănătatea ta

Lasă un răspuns