Programul Rabla: O nouă oportunitate pentru achiziționarea de mașini noi

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor a anunțat că programele „Rabla clasic” și „Rabla plus” vor începe pe 24 martie. Bugetul alocat acestor programe este mai mare decât cel de anul trecut, fiind vorba despre o sumă totală de 1,5 miliarde de lei.

Programul Rabla Local: O altă oportunitate pentru cei care dețin mașini vechi

Pentru cei care dețin mașini mai vechi de 15 ani, programul „Rabla local” reprezintă o oportunitate de a primi 3.000 lei pentru fiecare mașină casată și predată pentru reciclare. Suma de 2.400 lei va fi acordată de Ministerul Mediului, iar 600 de lei din bugetul local. În schimb, beneficiarii trebuie să se angajeze să nu achiziționeze un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în următorii 3 ani de la primirea stimulentului.

Prime de casare mărite la Programul Rabla

Prima de casare a fost mărită la 7.000 lei, iar dacă un beneficiar aduce la casare două mașini, va primi o compensație în valoare de 10.000 de lei. Documentația este deja pregătită și ghidurile de finanțare urmează să fie stabilite. Valoarea finanțată prin cele două tichete Rabla este mai mare, iar suma pe care beneficiarul trebuie să o plătească este mai mică.

Programul Rabla Plus continuă

Programul Rabla Plus de anul trecut se va continua și în acest an pe partea de motociclete și scutere electrice.

Rabla pentru Flote: Un program destinat achiziționării de autovehicule electrice noi

Se ia în calcul lansarea unui al patrulea program de casare, „Rabla pentru Flote”, care să încurajeze achiziționarea de autovehicule electrice noi pentru operatorii economici care dețin flote de mașini.

Un program destinat microbuzelor electrice pentru unitățile de învățământ

Un alt program nou care va fi lansat în acest an se referă la microbuzele electrice și este destinat unităților de învățământ.

Procedurile sunt promise să fie mult mai eficiente

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) promite că toate procedurile se vor mișca mult mai eficient decât anii trecuți, când au existat unele blocaje. În primăvara trecută, erau 63.000 de cereri de finanțare și s-a creat un blocaj. Această situație a fost rezolvată pe parcursul anului trecut. Cei care au depus cereri pe programele AFM, urmează să primească o notificare.

Articolul precedentMierea – un elixir dulce pentru sănătatea ta
Articolul următorȘtiai ca există un oraș în România care a fost construit pe apă?

Lasă un răspuns