Samsung este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, dar și de componente pentru dispozitive mobile. Compania sud-coreeană produce ecrane, memorii, camere foto și procesoare pentru propriile sale telefoane, dar și pentru alți clienți. În ultimii ani, Samsung a investit mult în dezvoltarea propriilor procesoare bazate pe arhitectura ARM, cunoscute sub numele de Exynos.

Exynos este seria de procesoare pe care Samsung le folosește în majoritatea telefoanelor sale de top, dar și în unele modele mai accesibile. Aceste procesoare au fost apreciate pentru performanțele lor ridicate, dar și criticate pentru consumul mai mare de energie și problemele de încălzire. De asemenea, Samsung a fost acuzată că oferă versiuni diferite de procesoare pentru aceleași modele de telefoane în funcție de regiune, ceea ce ar crea inechități între utilizatori.

Samsung nu renunță însă la ambițiile sale de a deveni un lider în domeniul procesoarelor mobile. Compania a anunțat recent că va lansa un nou procesor Exynos cu suport pentru rețelele 5G în acest an, care va fi folosit în unele dintre telefoanele sale din seria Galaxy S22. De asemenea, Samsung a dezvăluit că lucrează la un procesor Exynos cu GPU integrat de la AMD, care ar putea oferi o performanță grafică superioară celor de la Qualcomm sau Apple.

Samsung nu se limitează însă la smartphone-uri când vine vorba de procesoarele sale Exynos. Compania a anunțat că va folosi aceste procesoare și în alte tipuri de dispozitive, cum ar fi laptopuri, tablete, ceasuri inteligente sau chiar automobile. Samsung speră astfel să își diversifice portofoliul de produse și să își consolideze poziția pe piața globală a semiconductorilor.

Articolul precedentIstoria Pastelui: Tradiții și Semnificații
Articolul următorCum jocul stimulează creativitatea și abilitățile sociale și cognitive

Lasă un răspuns