SEMrush si Ahrefs sunt doua dintre cele mai populare si mai puternice instrumente de marketing online, care ofera o gama larga de functionalitati pentru analiza SEO, cercetarea cuvintelor cheie, auditul site-urilor, monitorizarea concurentei, generarea de continut si multe altele. Dar care dintre ele este mai potrivit pentru nevoile tale? In acest articol, vom compara SEMrush si Ahrefs pe baza a patru criterii principale: acoperirea datelor, usurinta de utilizare, pretul si suportul.

Acoperirea datelor

Atat SEMrush, cat si Ahrefs se bazeaza pe baze de date enorme pentru a furniza informatii despre milioane de domenii si cuvinte cheie din intreaga lume. Ambele instrumente ofera date despre traficul organic si platit, backlink-urile, autoritatea domeniului, distributia geografica a audientei si multe altele. Totusi, exista cateva diferente semnificative intre cele doua instrumente in ceea ce priveste acoperirea datelor.

SEMrush are o baza de date mai mare pentru cuvintele cheie organice, cu peste 20 de miliarde de cuvinte cheie in 142 de tari. Ahrefs are o baza de date mai mica pentru cuvintele cheie organice, cu peste 10 miliarde de cuvinte cheie in 171 de tari. In schimb, Ahrefs are o baza de date mai mare pentru backlink-uri, cu peste 25 de trilioane de link-uri indexate. SEMrush are o baza de date mai mica pentru backlink-uri, cu peste 9 trilioane de link-uri indexate.

In plus, SEMrush ofera date exclusive despre bugetele publicitare ale concurentilor, campaniile lor PPC si CTR-ul lor. Ahrefs nu ofera aceste date. Pe de alta parte, Ahrefs ofera date exclusive despre traficul estimat al fiecarei pagini a unui site, distributia traficului pe dispozitive si sursele de trafic social. SEMrush nu ofera aceste date.

Usurinta de utilizare

Atat SEMrush, cat si Ahrefs au interfete intuitive si usor de navigat, care permit utilizatorilor sa acceseze rapid functiile dorite. Ambele instrumente au tablouri de bord personalizabile, rapoarte detaliate si vizualizari grafice ale datelor. Totusi, exista cateva aspecte care le diferentiaza in ceea ce priveste usurinta de utilizare.

SEMrush are un avantaj in ceea ce priveste integrarea cu alte platforme si servicii populare, cum ar fi Google Analytics, Google Search Console, Google Ads, Facebook Ads, WordPress si altele. Acest lucru permite utilizatorilor sa combine si sa analizeze date din surse diferite intr-un singur loc. Ahrefs nu are aceasta optiune.

Ahrefs are un avantaj in ceea ce priveste viteza si frecventa actualizarii datelor. Ahrefs actualizeaza zilnic baza sa de date pentru backlink-uri si saptamanal baza sa de date pentru cuvintele cheie organice. De asemenea, Ahrefs ofera o functie numita Live Index, care arata link-urile noi si pierdute in ultimele 15 minute. SEMrush actualizeaza lunar baza sa de date pentru cuvintele cheie organice si saptamanal baza sa de date pentru backlink-uri.

Pretul

Atat SEMrush, cat si Ahrefs au planuri diferite de preturi in functie de numarul de proiecte, domenii si cuvinte cheie pe care le poti urmari, precum si de numarul de rapoarte pe care le poti genera. Ambele instrumente ofera o perioada gratuita de incercare sau o garantie de returnare a banilor.

SEMrush are trei planuri principale: Pro (99.95 USD/luna), Guru (199.95 USD/luna) si Business (399.95 USD/luna). Fiecare plan include acces la toate functiile instrumentului, dar difera in ceea ce priveste limitele si capacitatea lor. De asemenea, SEMrush ofera un plan personalizat numit Enterprise pentru clientii care au nevoi specifice.

Ahrefs are patru planuri principale: Lite (99 USD/luna), Standard (179 USD/luna), Advanced (399 USD/luna) si Agency (999 USD/luna). Fiecare plan include acces la toate functiile instrumentului, dar difera in ceea ce priveste limitele si capacitatea lor. De asemenea, Ahrefs ofera o optiune numita Pay As You Go pentru clientii care vor sa plateasca doar pentru anumite rapoarte sau functii.

Suportul

Atat SEMrush, cat si Ahrefs au echipe dedicate de suport tehnic si clienti care pot fi contactate prin email sau chat live. Ambele instrumente ofera resurse utile pentru utilizatori sub forma de bloguri informative, tutoriale video, webinarii live sau inregistrate, forumuri comunitare si centre de ajutor online.

SEMrush se remarca prin faptul ca ofera o academie online gratuita unde utilizatorii pot invata despre SEO, PPC, continut marketing si alte subiecte legate de marketing online. De asemenea, SEMrush ofera certificate recunoscute la nivel global pentru utilizatorii care finalizeaza cursurile sale online.

Ahrefs se remarca prin faptul ca ofera o functie numita Site Audit Tool care permite utilizatorilor sa scaneze site-urile lor web pentru probleme tehnice sau SEO si sa primeasca recomandari personalizate pentru rezolvarea lor. De asemenea, Ahrefs ofera o functie numita Content Explorer care permite utilizatorilor sa descopere cele mai populare continuturi din orice nisa sau subiect.

SEMrush si Ahrefs sunt doua instrumente excelente pentru marketing online care pot ajuta orice afacere sau profesionist sa isi imbunatateasca prezenta online si sa isi depaseasca concurenta. Fiecare instrument are punctele sale forte si slabe in ceea ce priveste acoperirea datelor, usurinta de utilizare, pretul si suportul.

In final, alegerea dintre SEMrush si Ahrefs depinde in mare masura de preferintele personale ale fiecarui utilizator si de obiectivele sale specifice. Pentru a lua cea mai buna decizie posibila este recomandat sa testezi ambele instrumente inainte sa te abonezi la unul dintre ele.

Articolul precedentTesla Bot: Cum va redefini Optimus lumea robotică
Articolul următorDescoperă cuvintele cheie perfecte cu Google Keyword Planner

Lasă un răspuns