Starlink, serviciul de internet prin satelit dezvoltat de SpaceX, a fost autorizat să funcționeze și în România, conform anunțului făcut de Sabin Sărmaș, președintele comisiei de IT din Camera Deputaților.

Constelația Starlink este compusă din mii de sateliți de dimensiuni reduse, plasați pe orbita joasă a Pământului, care oferă acces la internet prin satelit, împreună cu stațiile de emisie-recepție terestre.

Deși România se află deja în topul țărilor cu cel mai rapid internet din lume, serviciul Starlink ar putea oferi acces la internet de mare viteză în zone izolate sau rurale, unde infrastructura tradițională este absentă.

De asemenea, comunitățile mici sau instituțiile publice din aceste zone, precum școli sau cabane din zonele de munte, ar putea beneficia de serviciul Starlink. Chiar dacă inițial costurile pentru acest serviciu ar putea fi ridicate pentru o parte semnificativă a populației, costul pentru conectarea unei școli la internet de mare viteză ar fi mult mai mic.

Cu toate acestea, trecerea la acest nou serviciu este un pas major spre obiectivul de a oferi internet pentru toți, iar beneficiile sunt nenumărate. Elon Musk, fondatorul SpaceX, a solicitat Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor să aloce spectrul necesar pentru încă 30.000 de sateliți Starlink în anii următori, ceea ce ar putea duce la o revoluție în domeniul telecomunicațiilor.

Articolul precedentCum să ne păstrăm motivația învățării și cum putem dezvolta abilități de învățare mai eficiente.
Articolul următor5 modalități de a calma gândurile agitate (overthinking)

Lasă un răspuns