Albert Einstein este un nume iconic care este cunoscut în întreaga lume pentru contribuțiile sale la fizică și pentru celebra sa formulă, E=mc². Dar ceea ce puțini știu este că marele fizician nu a fost înregistrat la naștere. Această lipsă de documente de identitate a avut un impact semnificativ asupra vieții sale.

Născut în 1879 la Ulm, în Germania, Einstein era al doilea copil al părinților săi. Tatăl său era un comerciant care se mutase în oraș pentru a-și începe propria afacere, dar aceasta nu a mers prea bine, ceea ce a dus la mutarea familiei în Italia când Einstein avea doar câteva luni. Acolo, Einstein a petrecut primele trei ani ai vieții sale, dar apoi familia s-a întors în Germania.

Din păcate, atunci când familia s-a întors, tatăl lui Einstein a început să aibă probleme de sănătate și a trebuit să se mute la o clinică pentru a primi îngrijiri. Acest lucru a făcut ca mama lui Einstein să se ocupe singură de el și de sora lui mai mică. În aceste condiții, mama sa a uitat să-l înregistreze la naștere într-un termen legal și a fost nevoită să o facă mai târziu, după ce a realizat că acest lucru era necesar.

Din nefericire, acest lucru a dus la o serie de probleme pentru Einstein pe parcursul vieții sale. Când a încercat să se înscrie la o școală primară, a fost respins pentru că nu avea certificat de naștere. Acest lucru a dus la o perioadă de învățământ la domiciliu, înainte ca Einstein să fie admis în cele din urmă la o școală în Elveția.

Lipsa de documente de identitate a continuat să-l afecteze pe Einstein pe parcursul vieții sale. Atunci când a încercat să-și găsească un loc de muncă la Oficiul de Brevete din Berna, el a fost respins din nou din cauza lipsei de documente oficiale. Acest lucru a făcut ca el să lucreze la un birou de brevete din Elveția și să-și continue cercetările în timpul liber.

În cele din urmă, Einstein a obținut cetățenia elvețiană, dar a avut dificultăți în obținerea permisiunii de a călători în străinătate din cauza lipsei de documente oficiale. Cu toate acestea, el a reușit să călătorească și să-și prezinte teoriile în întreaga lume, câștigând recunoaștere și respect în domeniul fizicii.

Acest fapt nu i-a cauzat probleme majore lui Einstein în timpul vieții, însă a avut un impact asupra modului în care este perceput astăzi. Lipsa de documente de identitate a determinat ca în unele cazuri să i se atribuie greșit data sau locul nașterii, precum și alte informații personale.

De asemenea, această situație a avut consecințe asupra carierei lui Einstein. În perioada în care acesta a aplicat pentru a obține o poziție academică, absența unui certificat de naștere i-a cauzat dificultăți și a întârziat procesul de angajare.

Deși această problemă a fost ulterior rezolvată prin obținerea unui certificat fals de naștere, acest fapt a determinat apariția unor zvonuri conform cărora Einstein ar fi încălcat legea și ar fi obținut în mod ilegal cetățenia elvețiană.

Cu toate acestea, lipsa documentelor de identitate nu a împiedicat cariera lui Einstein să prospere și să devină unul dintre cei mai importanți oameni de știință ai secolului XX. Lucrările sale din domeniul fizicii și teoriilor revoluționare au influențat profund știința modernă și au schimbat fundamental modul în care ne raportăm la lumea înconjurătoare.

Lipsa de documente de identitate poate părea o problemă minoră, însă această situație a avut un impact semnificativ asupra vieții și carierei lui Albert Einstein. Cu toate acestea, această problemă nu a împiedicat dezvoltarea științei moderne, iar contribuția lui Einstein rămâne una dintre cele mai importante și influente din istoria umanității.

Articolul precedentCercetări noi privind îmbătrânirea și longevitatea
Articolul următorBMW lansează noul model i5 electric cu variantă M

Lasă un răspuns