În urmă cu mai mulți ani, o echipă de arheologi a descoperit un oraș antic sub apă în Egiptul de Sus, lângă Marea Roșie. Această descoperire impresionantă a dezvăluit o lume pierdută de mult timp și a ridicat multe întrebări fascinante despre istoria și cultura străveche a acestei regiuni. Iată mai multe detalii despre această descoperire uluitoare.

Cercetarea arheologică

Orașul subacvatic a fost descoperit în timpul unei misiuni de cercetare arheologică în anul 2000, condusă de arheologul francez Franck Goddio și echipa sa de experți. Această expediție a fost finanțată de organizația non-profit Hilti Foundation și a avut ca scop găsirea de dovezi ale vechilor civilizații din regiune.

Descoperirea orașului subacvatic

În timpul expediției lor, arheologii au descoperit o serie de ruine subacvatice, inclusiv pereți, coloane, statui și alte structuri masive. Acestea s-au dovedit a fi parte a unui oraș vechi care a fost înghițit de mare cu mai mult de două mii de ani în urmă, după un cutremur puternic.

Orașul a fost numit Thonis-Heracleion în onoarea celor două zeități egiptene, Thonis și Heracleion, și se crede că a fost un port important în secolul al VI-lea î.Hr. În plus, orașul a fost, de asemenea, un important centru religios, cu numeroase temple și sanctuare.

Importanța descoperirii

Descoperirea orașului subacvatic a fost un moment crucial în înțelegerea istoriei și culturii antice a Egiptului. Aceasta a arătat că Thonis-Heracleion a fost o importantă poartă de intrare către Egipt și a evidențiat conexiunile comerciale și culturale dintre Egipt și alte țări mediteraneene din acea perioadă.

De asemenea, descoperirea a arătat cât de vulnerabile sunt orașele antice la dezastre naturale și cataclisme, precum și cât de multe informații valoroase pot fi pierdute în timp.

Descoperirea orașului subacvatic din Egiptul de Sus este o dovadă a importanței cercetării arheologice și a necesității de a proteja patrimoniul cultural și istoric. Această descoperire uluitoare a deschis o fereastră într-o lume antică pierdută și a ridicat multe întrebări fascinante despre istoria și cultura străveche a Egiptului.

Articolul precedentAudi va redenumi A4 în A5, în timp ce A6 va deveni A7
Articolul următorCercetări noi privind îmbătrânirea și longevitatea

Lasă un răspuns