Dacă ești un iubitor de pisici, probabil că ai visat să vizitezi un loc unde să te înconjori de aceste animale adorabile. Ei bine, un astfel de loc există și se numește Tashirojima, sau „Insula Pisicilor”, și este situată în estul Japoniei.

Cum a devenit Tashirojima insula pisicilor?

Tashirojima este o insulă mică, cu o populație de mai puțin de 100 de oameni, dar cu sute de pisici. Istoria acestei insule este legată de sericultură, adică creșterea viermilor de mătase. Fermierii au adus pisici pe insulă pentru a-i proteja pe viermi de șoareci, dar cu timpul numărul pisicilor a crescut, iar cel al oamenilor a scăzut.

Pisicile sunt considerate purtătoare de noroc și sunt tratate cu respect și afecțiune de către localnici. Există chiar și un sanctuar dedicat unei pisici care a murit accidental din cauza unui pescar. Se spune că pisicile au salvat insula de tsunami-ul din 2011, care a afectat grav alte zone din Japonia.

Cum poți vizita insula pisicilor?

Dacă vrei să vezi cu ochii tăi acest paradis felin, trebuie să știi că nu este foarte ușor să ajungi acolo. Trebuie să iei un tren până la Ishinomaki, apoi un autobuz până la portul Ajishima, și apoi un feribot până la Tashirojima. Feribotul circulă doar de două ori pe zi, iar pe insulă nu există magazine sau restaurante.

Totuși, dacă ești dispus să faci acest efort, vei fi răsplătit cu o experiență unică și memorabilă. Vei putea interacționa cu pisicile, care sunt prietenoase și curioase, dar și cu oamenii, care sunt ospitalieri și mândri de insula lor. Vei putea admira peisajele frumoase și liniștea naturii, departe de agitația orașului.

Articolul precedentGatitul poate fi usor – Rețete din 3 ingrediente
Articolul următorCloud, metaverse și AI: cele 3 forțe care vor schimba lumea

Lasă un răspuns