Tinerii se indreaptă către terapeuti AI

Platforma Character.ai atrage atenția tinerilor, oferind posibilitatea de a discuta cu personaje AI precum Harry Potter, Elon Musk sau Beyoncé. Un bot numit „Psihologul” a devenit extrem de popular, gestionând 78 de milioane de mesaje, inclusiv 18 milioane din noiembrie. Această platformă utilizează aceeași tehnologie AI ca și ChatGPT, dar se bucură de o popularitate mai mare în privința timpului petrecut pe platformă.

chat bot
Photo by Liza Summer on Pexels.com

Descoperirea unei vulnerabilități: Acces la conturile google fără parole

Cercetătorii în securitate au identificat o vulnerabilitate care permite atacatorilor cibernetici să obțină acces la conturile Google fără a avea nevoie de parole. Analiza de la firma de securitate CloudSEK arată că un tip periculos de malware folosește cookie-uri terțe pentru a obține acces neautorizat la datele private ale utilizatorilor. Această exploatare, dezvăluită în octombrie 2023, este deja testată activ de grupuri de hackeri.

conturile google
Photo by PhotoMIX Company on Pexels.com

Excepție pentru vehiculele autonome în San Francisco: Fără amenzi dacă nu există sofer în locul soferului

Departamentul de Poliție din San Francisco a confirmat că vehiculele autonome sunt exceptate de la amenzi pentru încălcări ale regulilor de circulație dacă nu există nimeni în scaunul șoferului. Aceasta subliniază preocupările continue legate de legislația și siguranța vehiculelor autonome, care sunt deja pe șosea, dar pentru care legislația Californiei nu a ținut pasul.

vehiculele autonome
Photo by Roberto Nickson on Pexels.com

Unul din cinci autoturisme noi înregistrate în UK sunt electrice

Conform datelor recente, unul din cinci autoturisme noi înregistrate în Regatul Unit sunt electrice, semnificând o creștere semnificativă a vânzărilor de mașini electrice. Vânzările de mașini electrice au continuat să crească în 2023, reprezentând 19,9% din totalul vânzărilor în decembrie 2023, de trei ori mai mult decât cota de piață a noilor înregistrări diesel.

tesla
Photo by Kindel Media on Pexels.com

Descoperiri uimitoare privind Uranus și Neptun

Imagini recente au dezvăluit că Neptun și Uranus arată mai asemănător decât se credea anterior. Deși mulți consideră că Neptunul este albastru și Uranusul verde, cercetătorii au constatat că cele două gigante gazoase, cele mai îndepărtate planete din sistemul nostru solar, au o nuanță similară de albastru-verde.

neptun
Photo by Kendall Hoopes on Pexels.com

Taxă suplimentară pe Amazon Prime video pentru evitarea anunțurilor

Clienții Amazon Prime Video vor suporta o taxă suplimentară de £2.99 începând cu 5 februarie, dacă doresc să evite afișarea anunțurilor. Această schimbare vine în contextul introducerii de reclame pentru utilizatorii care urmăresc filme și emisiuni TV pe platforma Prime Video. Taxa nouă se adaugă costului existent al abonamentelor Prime Video, iar această modificare vine ca răspuns la cererea crescută de conținut fără publicitate.

În ansamblu, aceste tendințe subliniază evoluția rapidă a tehnologiei și impactul acesteia asupra societății, aducând atât oportunități semnificative, cât și provocări complexe.
Acestea sunt câteva dintre evenimentele recente în lumea tehnologiei.

Sursa: Young people turn to AI therapist bots, 1 in 5 new cars are electric – Tech Digest

Articolul precedentBacteriile care „mănâncă” plastic
Articolul următorCharacter.ai, chatbotul care simulează conversații umane

Lasă un răspuns