Rechinii sunt unele dintre cele mai fascinante și temute creaturi ale oceanelor. Dar nu toți rechinii sunt la fel. Unii au trăsături neobișnuite care îi fac să iasă în evidență. Un astfel de exemplu este rechinul cu ochi albi strălucitori, descoperit recent în largul coastelor Australiei.

Acest rechin aparține speciei Etmopterus granulosus, cunoscută și sub numele de rechinul lanternă cu ochi albi. Este un rechin mic, care poate ajunge la o lungime de 60 de centimetri, și trăiește la adâncimi de peste 1000 de metri. Ceea ce îl face special este faptul că are ochi mari și rotunzi, care reflectă lumina ca niște faruri.

Rechinul a fost descoperit de o echipă de cercetători de la Muzeul Australian de Istorie Naturală și Universitatea Macquarie, care au explorat apele din jurul insulei Lord Howe, situată la aproximativ 600 de kilometri est de Sydney. Echipa a folosit o navă de cercetare echipată cu un vehicul submarin telecomandat, care a filmat și colectat probe de la adâncimi de până la 2500 de metri.

Rechinul cu ochi albi strălucitori este unul dintre cele 17 specii noi de rechini și pești descoperite în cadrul acestei expediții. Alte specii includ un rechin lanternă cu dungi negre și albe, un pește dragon cu spini veninoși și un pește viper cu dinți ascuțiți.

Cercetătorii spun că aceste descoperiri arată cât de puțin știm despre viața marină din adâncurile oceanelor. Ei speră că studierea acestor specii va oferi informații prețioase despre evoluția și ecologia acestor animale misterioase.

Articolul precedentMicrobi capabili să descompună plasticul
Articolul următorSalvia: Puterea naturii în beneficiul sănătății tale

Lasă un răspuns