VLC Media Player este unul dintre cele mai populare și versatile playere video gratuite și open source de pe piață. Acesta poate reda aproape orice format de fișier audio și video, precum și DVD-uri, CD-uri audio, VCD-uri și diverse protocoale de streaming. De asemenea, permite adăugarea de efecte audio și video în timpul vizionării unui clip, precum și crearea și editarea de liste de redare.

O nouă funcție interesantă pe care VLC Media Player o oferă este suportul pentru RTX Video Super Resolution de la NVIDIA, o tehnologie bazată pe inteligență artificială care permite scalarea imaginii video la rezoluții mai mari, cum ar fi 4K, fără a pierde din calitate. Acest lucru este util pentru cei care au un monitor sau un televizor cu rezoluție 4K, dar nu au o conexiune la internet suficient de rapidă pentru a reda conținut 4K nativ.

RTX Video Super Resolution este disponibil acum pentru utilizatorii VLC Media Player care au o placă video NVIDIA GeForce RTX din seria 20 sau 30. Pentru a activa această funcție, trebuie să accesați meniul Preferințe din VLC, apoi să selectați secțiunea Video și să bifați opțiunea „Enable RTX Video Super Resolution”. Apoi, puteți reda orice clip video pe care îl doriți și să vedeți diferența în claritate și detalii.

RTX Video Super Resolution este o funcție exclusivă pentru VLC Media Player și nu este disponibilă pentru alte playere video sau browsere web. Cu toate acestea, NVIDIA a anunțat că va lansa în curând o extensie pentru Chrome și Edge care va permite scalarea video la 4K pentru orice site web care oferă conținut video. Această extensie se va numi RTX Video Super Resolution Extension și va fi disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii NVIDIA GeForce RTX.

Dacă sunteți interesați de această tehnologie și vreți să vedeți cum funcționează, puteți vizita site-ul oficial al NVIDIA și să urmăriți câteva exemple de clipuri video scalate la 4K cu ajutorul RTX Video Super Resolution. Veți fi impresionați de rezultatele obținute cu inteligența artificială și de posibilitatea de a vă bucura de conținut video de înaltă calitate pe orice dispozitiv.

Articolul precedentNetflix vrea să intre pe piața jocurilor pentru PC
Articolul următorTikTok, interzisă pe dispozitivele guvernamentale din Marea Britanie

Lasă un răspuns